maandag 10 augustus 2020

De tijd dat Trump en Assange contact maakten op Twitter

 De uitwisseling vond plaats op maandag 3 april 2017. Het betreft de vraag of Hillary Clinton tijdens het democratische voorseizoen een reeks debatvragen heeft ontvangen van DNC-agent Donna Brazile, die destijds ook voor CNN werkte:

Destijds vond ik dat uitstekend, in de hoop dat er in de toekomst meer van die uitwisselingen zullen komen.

Sindsdien zijn de zaken veranderd. CIA-directeur Mike Pompeo bekritiseerde WikiLeaks sterk. President Donald Trump - die zijn overwinning grotendeels te danken heeft aan WikiLeaks - volgde zijn voorbeeld.

Op 17 april schreef Roger Stone , een oude vriend van Trump en, in het kort, zijn eerste presidentiële campagneleider, (benadrukt de mijne):

Helaas is de door Donald Trump aangestelde directeur van Central Intelligence duidelijk bedrogen door de carrièremakers van Neo Con bij de CIA . Voormalig congreslid Mike Pompeo werd benoemd in opdracht van vice-president Pence, die bevriend was met Pompeo in het Huis. Terwijl de heer Pompeo een Harvard-advocaat is, was zijn opleiding bij West Point in werktuigbouwkunde. Hoewel hij op geen enkel moment lid was van het Permanent Select Committee on Intelligence van het Huis, heeft hij zijn bezorgdheid geuit over de betreurenswaardige staat van dienst van de CIA om erop te staan ​​dat er massavernietigingswapens zijn in Irak, dat krijgsgevangenen niet worden gemarteld in de Abu Ghraib-gevangenis, dat de Verenigde Staten terroristen tot 3 e landbouwden partijlanden die foltering gebruikten in een praktijk die uitlevering wordt genoemd, dat onze missie in Benghazi werd aangevallen door een menigte die tot razernij werd geslagen door een anti-islamitische video die in Turkije werd getoond, evenals de rol van de inlichtingendiensten bij het verzamelen van metagegevens over miljoenen Amerikanen schenden de Amerikaanse grondwet.

President Donald Trump zei op 10 oktober 2016 "I love Wikileaks" en Pompeo die eerder de klokkenluidersoperatie had geprezen die nu Wikileaks wordt genoemd " een niet-statelijke vijandige inlichtingendienst die vaak wordt gesteund door statelijke actoren zoals Rusland" .  Meneer Pompeo moet onder druk worden gezet om onmiddellijk enig bewijs vrij te geven dat deze verklaringen bewijzen . Als hij dat niet kan, moet de president hem ontslaan .

Julian Assange heeft de volgende verklaring afgegeven:

 

https://pbs.twimg.com/media/C9aDKGhUIAAXxHX.jpg:small

 

























Stone had meer in zijn functie:

Na enig zoeken naar mijn ziel heb ik ervoor gekozen om de beperkte inval van de president in Syrië te steunen vanwege de sterke geopolitieke boodschap die het de Noord-Koreanen, Iraniërs en Chinezen stuurt. Het onderstreepte ook het dwaze verhaal van het hele verhaal "Russen hielpen Trump".

De president handelde op basis van gebrekkige informatie die werd onderschreven door directeur Pompeo en heeft nu het internationaal recht, het VN-handvest en de War Powers Agreement met het Congres geschonden. Terwijl hij lof heeft gewonnen van haviken aan beide kanten van het gangpad, die hem in het verleden aan de kaak hebben gesteld, en is geprezen door de reguliere media, die hem minachten. Een verdere uitbreiding van de oorlog in Syrië zou een schending betekenen van het einde van het non-interventionisme, het concept waarmee Donald Trump het presidentschap won. Het zou het functionele einde zijn van het "Trumpisme" .

De bekwaamheid van Wikileaks, die nog niet één niet-authentieke e-mail moet vrijgeven, steekt zeer gunstig af bij de prestaties van de CIA, die noch de ineenstorting van de Sovjet-Unie of de "terroristische aanslag" van 9/11 voorzag . Maar niet alleen wordt het publiek tekortgeschoten door een agentschap dat maar al te vaak de boot mist of dingen verkeerd doet, zijn activiteiten over de hele wereld zijn ver buiten het kader van zijn charter gegaan. Het bureau heeft geen controle meer. (Zie "The CIA's Record of Duplicity" op StoneCold Truth.com) ...

Assange is een held die het Amerikaanse volk een waardevolle dienst heeft bewezen . De heer Pompeo heeft aangetoond dat hij veel te goedgelovig is om als CIA-directeur te dienen en vrijwel alles zal inslikken dat de spoken in Langley hem uitdelen, ondanks het duidelijke gebrek aan enig hard bewijs. Het is duidelijk dat meneer Pompeo moet aftreden.

De mensen van The_Donald , waar een forensisch onderzoek van elke Podesta WikiLeaks-dump te vinden is, zijn even teleurgesteld in Pompeo. Ze vinden dat Trump hem moet vragen ontslag te nemen.

Trump won veel twintigers en dertigers die The_Donald en hun WikiLeaks-analyses lazen. Veel van deze mensen waren Obama-kiezers of Bernie-aanhangers. Trump zou Assange-verblijf in de Verenigde Staten moeten aanbieden - zonder aanklacht tegen hem.

Nee, Assange is niet perfect. Trump ook niet. Pompeo ook niet (uiteraard). Laten we echter krediet geven waar krediet verschuldigd is.

Als Pompeo de Vault 7-releases van WikiLeaks de afgelopen weken niet leuk vindt, moet hij de boodschapper niet de schuld geven. Hij moet in zijn eigen bureau kijken. Zij zijn degenen die die software voor iedereen beschikbaar hebben gemaakt, met schandelijke middelen.

Nu komt procureur-generaal Jeff Sessions op heterdaad.

Ik was teleurgesteld toen ik het volgende zag in het interview van Trump met de AP van 23 april:

AP: Als ik nog een paar onderwerpen zou kunnen passen. Jeff Sessions, uw procureur-generaal, neemt plotseling een hardere houding aan tegen Julian Assange en zegt dat het arresteren van hem een ​​prioriteit is . Je steunde wat WikiLeaks deed tijdens de campagne met de publicatie van de Clinton-e-mails. Denk je dat het arresteren van Assange een prioriteit is voor de Verenigde Staten?

TRUMP: Toen Wikileaks uitkwam ... nog nooit van Wikileaks gehoord, nooit van gehoord. Toen Wikileaks uitkwam, zei ik alleen maar: "Kijk eens naar al deze informatie hier, dit is best goed spul" ...

AP: Mag ik u echter gewoon vragen - gelooft u dat het een prioriteit is voor de Verenigde Staten, of dat het een prioriteit zou moeten zijn om Julian Assange te arresteren?

TRUMP: Ik ben niet betrokken bij die beslissing, maar als Jeff Sessions het wil doen, vind ik dat prima . Ik wist niets van die beslissing , maar als ze het willen doen, is het oké voor mij.

Ik denk niet dat Trump hierover de volledige informatie heeft.

Ik hoop echt dat iemand hem invult. Steve Bannon moet het zeker weten. Dat geldt ook voor anderen in de directe nabijheid van het Oval Office

Geen opmerkingen:

Een reactie posten