Ghislaine Maxwell
© Patrick McMullan via Getty Images
Ghislaine Maxwell
Ghislaine Maxwell moet bij haar federale opsluiting in Brooklyn zelfmoord worden gehouden omdat haar zaak te explosief is om het risico te lopen dat ze zichzelf achter de tralies doodt, vertelde een voormalige gevangenisbewaarder aan The Post dinsdag.

Cameron Lindsay, die drie jaar als bewaker in het Metropolitan Detention Center heeft gediend, zei dat hij de mogelijkheid van haar zelfmoord niet zou riskeren omdat het "onvoorstelbaar" zou zijn om aan het rechtssysteem te ontsnappen .

'Ze zou naar verluidt veel informatie weten over een veelheid aan potentiële medeverdachten in de acties tegen Jeffrey Epstein,' zei Lindsay.

'Dit is zo'n gevoelige zaak, het is absoluut noodzakelijk dat de regering het goed doet', voegde hij eraan toe. 'Waarom risico's nemen? Zet haar gewoon op zelfmoordwacht en houd haar daar tot ze de deur uit is. Ik zou het gewoon niet riskeren.'

In de gevangenis wordt naar eigen goeddunken van de bewaker en de hoofdpsycholoog van de faciliteit een gevangene op zelfmoordwacht gezet.

Eenmaal op gevangene is op zelfmoordwacht, een personeelslid of medegevangene die is opgeleid door de psycholoog, zit buiten hun cel en staart hen voortdurend aan om ervoor te zorgen dat ze niet proberen zichzelf te doden.
ghislaine maxwell prison brooklyn
© REUTERS
Brooklyn's Metropolitan Detention Center (MDC), waar Ghislaine Maxwell wordt vastgehouden.
Lindsay voegde eraan toe dat Maxwell waarschijnlijk alleen in een cel zal worden geplaatst omdat haar spraakmakende zaak en brede publiciteit haar een doelwit kunnen maken voor andere gevangenen.

'Om zo iemand uit te schakelen, dat zou een ereteken zijn in de subcultuur van gevangenissen', zei hij.

'Elke keer dat een gevangene met een brede publiciteit van zeer gevoelige aard als deze, een doelwit wordt,' zei Lindsay, eraan toevoegend dat gevangenen doorgaans schachten, stompe voorwerpen of zelfs kokend water gebruiken om een ​​doelwit te verwonden.

Maxwell, die maandag aankwam in de gevangenis van Sunset Park, werd waarschijnlijk in "volledige beperkingen" naar de faciliteit vervoerd, waaronder beenijzers, een buikketting en handboeien. Na binnenkomst zou ze zijn uitgekleed en holte gefouilleerd en een medisch onderzoek hebben ondergaan.

Ze zal waarschijnlijk haar tijd in de gevangenis doorbrengen in 'administratieve vergrendelingsstatus', voegde Lindsay eraan toe, waardoor ze 23 uur per dag in een cel zou worden opgesloten. Ze zou een uur vrije tijd krijgen op een klein buitenterrein nadat ze in gesloten kluizen uit haar cel was begeleid onder de lockdown-status.

Maxwell, die wordt geconfronteerd met vier tellingen van sekshandel en twee tellingen van meineed, werd maandag na haar arrestatie in New Hampshire overgebracht naar de faciliteit , zei het Bureau of Prisons. Ze wordt vastgehouden in de gevangenis tot in ieder geval haar borgtochthoorzitting, die later deze week of begin volgende week wordt gehouden.