donderdag 30 april 2020

8 Meer Medische Experts Die De Paniek Van Het Coronavirus In Twijfel Trekken

Dr. John Lee is een Engelse consulent histopatholoog aan het Rotherham General Hospital en voormalig klinisch hoogleraar pathologie aan de Hull York Medical School.
Hij is het meest bekend bij het grote publiek als co-presentator (met Gunther von Hagens) van Anatomy for Beginners (vertoond in het VK op Channel 4 in 2005), Autopsy: Life and Death  (Channel 4, 2006) en Autopsy: Emergency Room (Kanaal 4, 2007).
Wat hij zegt :
Maar er is nog een ander, mogelijk zelfs ernstiger probleem: de manier waarop sterfgevallen worden geregistreerd. Als iemand in het VK sterft aan een luchtweginfectie, wordt de specifieke oorzaak van de infectie meestal niet vermeld, tenzij de ziekte een zeldzame 'meldingsplichtige ziekte' is.

Dus de overgrote meerderheid van sterfgevallen aan de luchtwegen in het VK wordt geregistreerd als bronchopneumonie, longontsteking, ouderdom of een vergelijkbare aanduiding. We testen niet echt op griep of andere seizoensgebonden infecties.
Als de patiënt bijvoorbeeld kanker, motorneuronziekte of een andere ernstige ziekte heeft, wordt dit geregistreerd als doodsoorzaak, zelfs als de laatste ziekte een luchtweginfectie was. Dit betekent dat Britse certificeringen normaal gesproken het aantal sterfgevallen als gevolg van luchtweginfecties onderschrijven.
Kijk nu wat er is gebeurd sinds de opkomst van Covid-19. De lijst van aangifteplichtige ziekten is bijgewerkt.
Deze lijst bevat zowel pokken (die al vele jaren is uitgestorven) als aandoeningen zoals miltvuur, brucellose, pest en hondsdolheid (die de meeste Britse artsen nooit in hun hele carrière zullen zien) - is nu gewijzigd om Covid op te nemen- 19. Maar geen griep. Dat betekent dat elke positieve test voor Covid-19 moet worden gemeld, op een manier die niet alleen voor griep of de meeste andere infecties zou zijn.
Hoe dodelijk is het coronavirus? Het is nog lang niet duidelijk , The Specator , 28 maart 2020

Er zijn maar weinig tests uitgevoerd bij patiënten met milde symptomen. Dit betekent dat het aantal positieve tests veel lager zal zijn dan het aantal mensen dat de ziekte heeft gehad. Sir Patrick Vallance, de belangrijkste wetenschappelijke adviseur van de regering, heeft geprobeerd dit te benadrukken.
Hij suggereerde dat het werkelijke cijfer voor het aantal gevallen 10 tot 20 keer hoger zou kunnen zijn dan het officiële cijfer . Als hij gelijk heeft, zal het sterftecijfer als gevolg van dit virus 10 tot 20 keer lager zijn dan het lijkt uit de gepubliceerde cijfers. […]
Het onderscheid tussen sterven 'met' Covid-19 en sterven 'vanwege' Covid-19 is niet alleen het splitsen van haren. Beschouw eens enkele voorbeelden: een 87-jarige vrouw met dementie in een verpleeghuis; een 79-jarige man met uitgezaaide blaaskanker; een 29-jarige man met leukemie behandeld met chemotherapie; een 46-jarige vrouw met motorneuronziekte gedurende 2 jaar.
Allen ontwikkelen borstinfecties en gaan dood. Alle testen zijn positief voor Covid-19. Toch waren ze allemaal kwetsbaar voor de dood door infectie van de borst door een infectieuze oorzaak (inclusief de griep).
Hoe cijfers voor 'Covid-sterfgevallen' te begrijpen en te rapporteren , The Spectator , 29 maart 2020
*
Dr. John Oxford is een Engelse viroloog en professor aan Queen Mary, University of London. Hij is een toonaangevende expert op het gebied van influenza, waaronder vogelgriep en de Spaanse griep van 1918, en HIV / AIDS.
Wat hij zegt :
Persoonlijk zou ik zeggen dat het beste advies is om minder tijd te besteden aan het kijken naar tv-nieuws, dat is sensationeel en niet erg goed. Persoonlijk beschouw ik deze Covid-uitbraak als verwant aan een slechte wintergriepepidemie. In dit geval hebben we vorig jaar 8000 sterfgevallen gehad in de 'risicogroepen', namelijk meer dan 65% mensen met hartaandoeningen enz. Ik denk niet dat deze huidige Covid dit aantal zal overschrijden. We lijden aan een media-epidemie!
- "A VIEW FROM THE HVIVO / OPEN ORPHAN #ORPH LABORATORY", blogpost op de website van Novus Communications, 31 maart 2020
*
Prof Knut Wittkowski is Duits-Amerikaanse onderzoeker en hoogleraar epidemiologie. Hij werkte 15 voor de epidemiologie van HIV voordat hij 20 jaar de afdeling Biostatistiek, Epidemiologie en Onderzoeksontwerp aan de Rockefeller University, New York leidde.
Wat hij zegt:
Bij alle luchtwegaandoeningen is het enige dat de ziekte stopt de immuniteit van de kudde. Ongeveer 80% van de mensen moet contact hebben gehad met het virus, en de meesten van hen zullen niet eens hebben erkend dat ze besmet waren of dat ze zeer, zeer milde symptomen hadden, vooral als ze kinderen waren. Het is dus erg belangrijk om de scholen open te houden en kinderen te mengen om het virus te verspreiden om de immuniteit van de kudde zo snel mogelijk te krijgen. […]
We ervaren allerlei contraproductieve gevolgen van een niet doordacht beleid […]
Ik ben 35 jaar epidemioloog en ik modelleer al 35 jaar epidemieën. Het is een genoegen om mensen te helpen het te begrijpen, maar het is een strijd om gehoord te worden.
Dr. Klaus Püschel is Duits forensisch patholoog en voormalig hoogleraar forensisch onderzoek aan de Universiteit van Essen en huidig ​​directeur van het Instituut voor Forensische Geneeskunde van het Universitair Medisch Centrum Hamburg-Eppendorf. Hij heeft aan veel opmerkelijke autopsies gewerkt, evenals aan forensische archeologische onderzoeken met een hoog profiel.
In tegenstelling tot de richtlijnen van het Robert Koch Instituut, is zijn kantoor in Hamburg begonnen onderscheid te maken tussen sterfgevallen met en van coronavirus, wat leidde tot een afname van het aantal doden door Covid19 .
Wat hij zegt :
Dit virus beïnvloedt ons leven op een overdreven manier. Dit staat niet in verhouding tot het gevaar van het virus. En de astronomische economische schade die nu wordt veroorzaakt, is niet evenredig met het gevaar van het virus. Ik ben ervan overtuigd dat het sterftecijfer van Corona niet eens zal verschijnen als een piek in de jaarlijkse sterfte.
Al degenen die we tot nu toe hebben onderzocht, hadden kanker, een chronische longziekte, waren zware rokers of zwaarlijvig, leden aan diabetes of hadden een hart- en vaatziekte. Het virus was de laatste druppel die de rug van de kameel brak, om zo te zeggen […] Covid-19 is alleen in uitzonderlijke gevallen een dodelijke ziekte, maar in de meeste gevallen is het een overwegend onschadelijke virale infectie.
- “Der streit ums richtige Mas”, Hamburger Morgenpost , 3 april 2020
*
In nogal wat gevallen hebben we ook ontdekt dat de huidige corona-infectie niets te maken heeft met de fatale afloop omdat er andere doodsoorzaken aanwezig zijn, bijvoorbeeld een hersenbloeding of een hartaanval. [Covid19 is] niet bijzonder gevaarlijke virale ziekte […] Alle speculaties over individuele sterfgevallen die niet deskundig zijn onderzocht, voeden alleen maar angst.
- "Von den Toten lernen für die Lebenden", Hamburger AbendBlatt , 2 april 2020
*
Dr. Alexander Kekulé is een Duitse arts en biochemicus. Hij bekleedt sinds 1999 de leerstoel Medische Microbiologie en Virologie aan de Martin Luther Universiteit Halle-Wittenberg en is de huidige directeur van het Instituut voor Medische Microbiologie van het Universitair Ziekenhuis Halle.
Wat hij zegt :
Het is onmogelijk om op een vaccin te wachten […] De snelste manier om een ​​vaccin klaar te hebben is over zes maanden. Op basis van ervaring zou ik zeggen dat de realiteit dichter bij een jaar komt. We kunnen zes maanden tot een jaar niet opgesloten blijven. Als we dat zouden doen, zou onze samenleving en onze cultuur worden geruïneerd.
[…] Het
is zeer onwaarschijnlijk dat mensen onder de 50 sterven of ernstig ziek worden door het coronavirus. We moeten ze laten besmet raken zodat ze immuniteit kunnen ontwikkelen.
- "'Besmet de jongeren en isoleer degenen die risico lopen' - Het plan van een Duitse wetenschapper om de afsluiting te beëindigen", The Telegraph , 11 april 2020
*
Dr. Claus Köhnlein is een Duitse internist gevestigd in Kiel en co-auteur van het boek Virus Mania .
Wat hij zegt :
[De coronavirus test] is een PCA-gebaseerde test, waarbij false positives zijn geprogrammeerd.
De helft van [de positieve tests] kan verkeerd zijn. PCA-tests laten vaak false positives zien. U kunt professor Gigerenzer in Berlijn vragen stellen over dit probleemgebied. De tests zijn erg gevoelig. Als je maar één molecuul van iets hebt, kan de test positief zijn. Dat betekent niet dat de patiënt ziek is, of dat hij het coronavirus heeft; het wordt niet geïsoleerd, maar men vertrouwt volledig op deze tests.
Op dit moment kan men niet zeggen hoe hoog het sterftecijfer is, we hebben aanzienlijk meer testen nodig en significant meer zieke of overleden mensen. Het is te vroeg.
Maar de paniek die zich verspreidt is grotendeels gebaseerd op nieuws uit Italië. En tegenwoordig weet men niet hoeveel daarvan nepnieuws is. Ik heb Italiaanse dokters online gezien, waar ik overtuigende vermoedens heb dat er iets niet klopt met wat ze zeggen.
Ik ben een arts en ik zie geen nieuwe ziekte aan de horizon. Als je de test weghaalde, zou het leven doorgaan zoals voorheen, er zou niets te zien zijn.
Dr. Gérard Krause is hoofd van de afdeling Epidemiologie van het Helmholtz Centrum voor Infectie in Braunschweig, directeur van het Instituut voor Infectieziekten Epidemiologie bij TWINCORE in Hannover en voorzitter van het PhD-programma Epidemiologie aan de Hannover Medical School. Hij coördineert ook de Translationele Infrastructuur Epidemiologie bij het Duitse Centrum voor Infectieonderzoek (DZIF).
Wat hij zegt :
We moeten deze ernstige sociale maatregelen zo kort en zo laag mogelijk houden, omdat ze mogelijk meer ziekten en sterfgevallen kunnen veroorzaken dan het coronavirus zelf.
Hoewel mijn focus ligt op infectieziekten, denk ik dat we absoluut rekening moeten houden met de impact op andere gebieden van gezondheid en samenleving. Wij als samenleving mogen ons niet alleen richten op de slachtoffers van het coronavirus.
We weten dat bijvoorbeeld werkloosheid ziekte en zelfs verhoogde sterfte veroorzaakt. Het kan ook mensen tot zelfmoord drijven. Het beperken van het vrije verkeer zal waarschijnlijk nog meer negatieve gevolgen hebben voor de volksgezondheid.
Het is niet zo eenvoudig om dergelijke gevolgen direct te berekenen, maar ze gebeuren nog steeds en kunnen mogelijk ernstiger zijn dan de gevolgen van de infecties zelf.
- Interview voor zdf.de, 29 maart 2020
*
Dr. Gerd Gigerenzer is een Duitse psycholoog, hoogleraar psychologie en directeur van het Harding Center for Risk Literacy aan het Max Planck Institute for Human Development in Berlijn.
Wat hij zegt :
De epidemie van de Mexicaanse griep in 2009 heeft honderdduizenden gedood, voornamelijk in Afrika en Zuidoost-Azië. Maar in Europa, waar de dreiging relatief klein was, werkten de media dagelijks het dodental en het aantal vermoedelijke gevallen bij.
In het Verenigd Koninkrijk voorspelde de regering dat maar liefst 65.000 burgers zouden kunnen overlijden aan de ziekte. Uiteindelijk stierven er minder dan 500.
Zoals te verwachten was, veroorzaakte een dergelijke dagelijkse boekhouding angst en brachten politici ertoe haastige, onverstandige beslissingen te nemen - zoals het opslaan van medicijnen - zonder de bewijzen te onderzoeken.
Alle ogen waren gericht op het nieuwe, onbekende virus, en niet op het beschermen van mensen tegen meer dodelijke bedreigingen, zoals seizoensgriep, die in 2009 meer mensen doodde dan de Mexicaanse griep. Dat doet het nog steeds - zoals duidelijk zou zijn als de media ons zouden bestoken met elk uur updates van het griepgerelateerde dodental.
Evenzo sterven jaarlijks miljoenen mensen, vooral in ontwikkelingslanden, aan malaria en tuberculose. En alleen al in de Verenigde Staten doden ziekenhuisinfecties jaarlijks ongeveer 99.000 patiënten. Toch krijgen deze ongelukkige mensen bijna geen aandacht.
Waarom zijn we meer bang voor wat ons minder snel zal doden?
[…]
Toen de varkensgriep zich verspreidde, volgden veel regeringen het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie en legden Tamiflu op voorraad, een medicijn dat op de markt werd gebracht om te beschermen tegen de ernstige gevolgen van griep.
Toch hadden veel deskundige adviseurs van de WHO financiële banden met geneesmiddelenfabrikanten en er is nog steeds geen bewijs dat Tamiflu effectief is. De VS hebben meer dan $ 1 miljard verspild en het VK meer dan £ 400.000 ($ 522.000) aan dit medicijn - geld dat in plaats daarvan had kunnen worden geïnvesteerd in het verbeteren van de gezondheidszorg.
Waarom ons niet doodt, maakt ons in paniek , Project Syndicate , 12 maart 2020
*
Verwant: 12 medische experts die de coronavirus paniek in twijfel trekken
BONUS: Dr. Pietro Vernazza uit Zwitserland stond op onze eerste "deskundigenlijst", maar hij heeft sindsdien nog vier artikelen geschreven over verschillende aspecten van het coronavirus, waaronder testprogramma's , medische maskers en of het sluiten van scholen contraproductief kan zijn .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten