zondag 26 april 2020

Waarom wordt het advies van de WGO om de blootstelling aan straling van mobiele telefoons en wifi te verminderen niet gepubliceerd tijdens de pandemie?

Er is onderzoek dat zegt dat blootstelling aan draadloze straling ( 5G, Bluetooth, straling van mobiele telefoons en WiFi ) onze gezondheid ernstig in gevaar kan brengen EN ons kwetsbaar kan maken voor ziekten (inclusief aandoeningen van de luchtwegen ) EN de bloed-hersenbarrière verzwakt (zie 1 , 2 ) die kan het lekken!  Gezondheidsdeskundigen bevelen aan dat we onze blootstelling verminderen lang voordat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) straling van mobiele telefoons als "mogelijk kankerverwekkend" classificeerde   Sindsdien is er meer onderzoek gepubliceerd en zelfs wetenschappers van de WHO zijn van mening dat de "mogelijk kankerverwekkende" indeling niet sterk genoeg is.
Van Environmental Health Trust:
  1. 2011: Draadloze straling wordt door het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geclassificeerd als "mogelijk kankerverwekkend voor de mens".
    Persbericht van de Wereldgezondheidsorganisatie over draadloze straling
    Persbericht van de Wereldgezondheidsorganisatie over draadloze straling
    • De WHO / IARC heeft RF-EMF (radiofrequente elektromagnetische velden, ook wel bekend als "draadloze straling") geclassificeerd als een Klasse 2B Mogelijk carcinogeen voor mensen in 2011 op basis van geloofwaardig bewijs dat langdurige draadloze blootstelling aan hersenkanker in verband bracht.
    • Het persbericht van 2011 van de WHO IARC   over de classificatie.
    • Lees de gepubliceerde verklaring van The Lancet van de IARC uit 2011 over het risico op kanker door draadloze straling.
    • Lees de gepubliceerde IARC- monografie van april 2013 over niet-ioniserende straling, deel 2: radiofrequente elektromagnetische velden, waarin de wetenschappelijke basis voor de classificatie hier wordt beschreven.
    • Lees een rapport van de Amerikaanse CDC Dr. Christopher Portier " De ogen van de wereld waren op ons gericht: een kijkje in de binnenkant van de IARC-monografiebijeenkomst 102: evaluatie van de carcinogene risico's van RF-EMF voor mensen"
Update 2019: WHO / IARC-adviesgroep raadt aan om RF opnieuw te evalueren in het licht van nieuwe wetenschap sinds 2011 classificatie. 
  • De adviesgroep van het International Agency for Research on Cancer (IARC) van de adviesgroep van de Wereldgezondheidsorganisatie heeft nieuwe aanbevelingen uitgebracht om de kankerrisico's van radiofrequente (RF) straling tussen 2020–2024 als "hoge prioriteit" opnieuw te beoordelen. De   aanbevelingen werden op 18 april 2019 gepubliceerd in The Lancet Oncology. De IARC-adviesgroep van 29 wetenschappers uit 18 landen kwam in maart 2019 bijeen. Veel WHO / IARC-wetenschappers hebben publiekelijk verklaard dat de classificatie waarschijnlijk zal worden versterkt als gevolg van de studie van het National Toxicology Program .
  1. De Klasse 2B-classificatie omvat draadloze straling van elke zendbron zoals mobiele telefoons, babyfoons, tablets, zendmasten, radar, andere wifi, enz. Het is van toepassing op RF-EMF in het bereik van 30 KHz tot 300 GHz uitgezonden door elk apparaat- niet alleen mobiele telefoons. Dit feit wordt gedetailleerd beschreven in de  gepubliceerde verklaring van Lancet   en in het bijbehorende persbericht van 2011. Alle draadloze elektronische apparaten zenden RF-EMF (draadloze straling) uit. Het maakt niet uit welk type apparaat de bron is. Terwijl het gebruik van mobiele telefoons aan het hoofd resulteert in de hoogste blootstelling aan de hersenen, zenden veel andere apparaten lagere blootstellingsniveaus uit die een cumulatief effect op het hele lichaam kunnen hebben.
  2. De WHO IARC-monografie stelt dat uit onderzoek blijkt dat deze straling dieper in het lichaam van kinderen wordt opgenomen dan bij volwassenen.
    • In de in 2013 gepubliceerde Monograph staat: "de gemiddelde blootstelling door gebruik van dezelfde mobiele telefoon is met een factor 2 hoger in de hersenen van een kind en hoger met een factor 10 in het beenmerg van de schedel." Lees deze details op pagina 34 van de door de World Health Organization's International Association for Research on Cancer gepubliceerde monografie over niet-ioniserende straling, deel 2: radiofrequente elektromagnetische velden .
Meer details verstrekt door Environmental Health Trust.
Ondanks al het advies dat de WHO geeft met betrekking tot de pandemie, lijkt het volkomen bizar dat ze niet sterk en luid adviseren dat we allemaal onze blootstelling aan draadloze straling verminderen. Zieke patiënten worden niet alleen blootgesteld aan het gebruik van WiFi in medische instellingen, ze worden ook aangemoedigd om hun mobiele telefoons te gebruiken voor "FaceTime" met geliefden. Door medisch personeel worden telefoons aan het hoofd en de gezichten van patiënten gelegd.  Verpleeghuizen plaatsen draadloze huisassistenten naast het bed van de patiënt. Lijkt het nu wonderbaarlijk dat iemand in deze faciliteiten of ergens anders beter kan worden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten